maanantai 6. maaliskuuta 2017

Minnatar 2017 -valmiusharjoituksen organisaation viikonloppukoulutus

Minnatar 2017 harjoituksen JohdaNASTA I -kurssin osallistujat.

Viikonloppuna 25.–26.2.2017 olin Naisten Valmiusliiton järjestämällä JohdaNASTA I -kurssilla, joka toteutettiin yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa.  Kurssi oli suunnattu syksyllä Karjalan lennostossa Rissalassa järjestettävän Minnatar 2017 -organisaatiolle. Minnatar 2017 on Naisten Valmiusliiton järjestämä, vain naisille kohdennettu NASTA-valmiusharjoitus, joka toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseina ja Puolustusvoimien tuella 1.–3.9.2017. Ensikertalaisena NASTA- harjoituksissa ja organisaatiossa toimivalle viikonloppu oli mitä mielenkiintoisin. Kurssi pidettiin samassa ympäristössä, missä Minnatar 2017 järjestetään.

Kurssin aikana opimme syväjohtamista, teimme erilaisia ryhmätöitä ja kävimme läpi haastavia tilanteita NASTA-harjoituksista.  Keskustelimme ryhmätöistä ja opimme erilaisia näkemyksiä ja ongelmanratkaisutapoja.

Kouluttajina meillä oli Heikki Munukka ja Harri Tossavainen. Harjoituksen suunnittelua ja toteutusta kävimme läpi Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Kaarina Suhosen sekä Minnatar2017 -organisaation ’piälliköiden’ kanssa.

Seuraavaa osiota, eli JohdaNASTA II:sta odotan jo mielenkiinnolla. Se onkin toukokuussa, ja pääsemme tuolloin tutustumaan tarkemmin kurssipaikkoihin. Itse olen ’komennuksella’ toimistotehtävissä Minnattaressa, mutta toivottavasti pääsen välillä maastoonkin.

Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin, ja kurssista on hyötyä myös siviilissä. Lämmin kiitos kaikille kurssikavereille, toukokuussa tavataan!

Tiina Lumberg
Ylä-Savon Maanpuolustusnaiset ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti