keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Koulutuksesta hyötyvät kaikki!

Hyvät ystävät ja kanssasisaret!

Ihanasti linnut metelöivät ja vihdoinkin tuntuu keväältä. Olen bongannut ensimmäiset sinivuokot ja leskenlehdet. Kohta ojanpientareet pullottavat rentukoita, lehmukset kukkivat ja pian juhannus on jo takanapäin. Hoh hoijaa ,ei sentään ihan vielä, onneksi. Tänä aamuna tikka autuaana naputteli lyhtypylvääseen. Luulisi, että sen nokka tai päänsärky erottaisi metallin ja puun, mutta ei. Lyhtypylvästä lintuparka takoi onnellisena.

Mutta, ei minun siitä pidä jutustella vaan kertoa kuulumisiani Helsingin aeudun alueneuvottelukunnassa. Taidanpa aloittaa näin: minulle olisi tarpeen KOULUTUS, johtamiskoulutus, ja tarkemmin vielä miten johdan itseäni......
Miksi ihmeessä toimin irrationaalisesti: kaksi ja puoli kuukautta on ollut aikaa kirjoittaa tätä blogia, asetin jutun takarajaksi tämän päivän klo 23.55 ja NYT klo 21.13 istun kirjoittamassa tekstiäni, jonka on oltava valmis tänään. Luulisi, että aikuisikään mennessä olisin oppinut ajan käytön hallintaa, mutta ei. Tosin on myönnettävä, että taustalla olen miettinyt tekstiä ja kaksi asiaa on noussut ylitse muiden KOULUTUS ja NUORET.

Vakavasti puhuen, minusta Naisten Valmiusliitolla on erinomaisia ”kaiken varalta” kursseja yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen eli tuttavallisemmin MPK:n kanssa. Joka naisen olisi hyödyllistä osallistua niille oman kiinnostus- ja osaamisalueensa puitteissa. Kannattaa käväistä Naisten Valmiusliiton sivuilla tutustumassa kevään ja syksyn 2014 NASTA-harjoitusten kurssitarjontaan.

Kauan aikaa sitten osallistuin henkisen tuen kurssille, jonka päätteeksi oli suuronnettomuusharjoitus. Aluksi melkein lamaannuin ja tunteet vyöryivät ylitseni vaikka tiesin, että kyseessä on harjoitus. Kesti hetken aikaa, ennen kuin tämä maallikko kokosi itsensä ja ryhtyi järkevästi toimimaan harjoituksessa. Roolini harjoituksessa oli saada metsäpalon järkyttämä umpimielinen nuori kertomaan, mistä tavoitan hänen vanhempansa.  Hän antautui roolin vietäväksi anatumuksella, joten tehtäväni ei ollut ollenkaan helppo, mielenkiintoinen kyllä. Harjoituksissa voi valvotuissa olosuhteissa testata omaa toimintakykyään ja harjoitus antaa varmuutta omalle toiminnalle. Suosittelen voimallisesti.

Helsingin seudun  alueneuvottelukunnan muodostaa 11 jäsenjärjestön piiritason edustajat. Toimikunta kokoontuu säännöllisin väliajoin ja on oiva yhteistyö- ja verkostoitumiselin. Yhdistysten jäsenten tieto-taito on laaja ja auttamishalu samanlainen.

Nuorille lukiolaistytöille on jo yleishyödyllisiä turvakursseja, joita kannattaisi myös
markkinoida ammattioppilaitoksiin. Varusmiespalveluksen suorittaneiden nuorien naisten osallistuminen toimintaamme taas toisi uutta tuoretta näkökulmaa toimintaamme ja uskonpa, että nuorien naisten vaikutusmahdollisuudet toiminnan ja koulutuksen kehittämiseksi heidän toivomaan suuntaan  on  helpompaa ja joustavampaa.

Miten löytäisimme väylän vapaaehtoistyöstä ja kouluttautumisesta innostuneiden nuorten naisten luo? Jos Sinulla on ajatuksia, otan ne ilolla vastaan ja mahdollisuuksien mukaan pyrin toteuttamaan.

Mukavaa pääsiäistä ja iloista Wappua toivottaen

Helsigin seudun alueneuvottelukunnan puheenjohtaja
Christel Kumenius

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti